UITtesters

Wees jong en maak televisie

Wat?

UITtesters is een project van Mediaraven, in samenwerking met Cultuurnet, UIT in Vlaanderen en Alles Kan. Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen maandelijks filmpjes maken over culturele activiteiten uit de UIT-agenda, samen met een video-begeleider van Mediaraven.

Tijdens de activiteiten kunnen de jongeren leren filmen, interviewen, presenteren,… . Alle beeldmateriaal monteren we achteraf tot leuke sfeerfilmpjes. De UITtesters tonen aan hun leeftijdsgenoten wat er allemaal te beleven valt in hun stad. Deelnemen is volledig gratis.

Partners

Onze partners in Brugge

Jeugdfilmfestival  BruggePlus_Logo_Q_roodentrepotlogo_VillaBota_CMYK

Onze partners in Mechelen

wolfMise en page 1 mechelen

UITtesters bij u op bezoek?

Staan er toffe evenementen of culturele activiteiten gepland in jouw stad of gemeente? Of bied je zelf een uitgebreid cultureel programma aan? Met de UITtesters kan je een groepje jongeren televisie laten maken over toffe activiteiten in hun eigen buurt.

Samen met een begeleider van Mediaraven nemen de jongeren camera’s en micro’s in aanslag om de activiteiten uit te testen. Achteraf wordt het beeldmateriaal door Mediaraven gemonteerd tot een tof audiovisueel verslag.

Kampen, langdurige evenementen, éénmalige activiteiten… Alles kan! Steden krijgen zowel de mogelijkheid om een langdurig UITtesters-traject op te starten, als om een éénmalige workshop te boeken.

 

Meer info?
Mail dan naar delphine.bastien@mediaraven.be